Grafika roku 2016 a Cena Vladimíra Boudníka

plakat_web2sGrafika roku 2016 a Cena Vladimíra Boudníka

https://www.youtube.com/watch?v=Kaqk6-6Y4Es

Výstava 23. ročníku celostátní soutěžní výstavy Grafika roku a 22. Ceny Vladimíra Boudníka, určena českému žijícímu autorovi za významný umělecký přínos v oblasti volné grafické tvorby. Výstava potrvá od 16. února do 26. března 2017 v Clam-Gallasově paláci.

Výstavu letošního laureáta prestižní Ceny Vladimíra Boudníka můžete spatřit v rámci expozice v Clam-Gallasově paláci v Husově ulici.

Grafika roku je pořádána od roku 1994 a jedná se o celostátní soutěžní výstavu zabývající se soudobou uměleckou grafickou tvorbou v České republice. Výstava každoročně představuje rozmanitou grafickou uměleckou tvorbu české i zahraniční, laické i odborné veřejnosti a upozorňuje na vývojové tendence v tomto uměleckém odvětví. Cílem Grafiky roku je zprostředkování kontaktů, vytvoření povědomí, vazeb, dialogu a přátelství mezi několika generacemi umělců, kteří se výstavy pravidelně účastní.

Cena Vladimíra Boudníka je udělována od roku 1995 jako prestižní ocenění umělcova celoživotního přínosu grafice. Jejím cílem je společenské ocenění umělců grafiků za tvůrčí přínos české grafice, za přesvědčivý a výrazný soubor grafických děl objevného výrazu či formy bez časového a generačního omezení. Vedle významných a vývojem umění ověřených jmen chce poukázat na jedinečné a v tom smyslu i perspektivní tvůrčí výkony umělců mladší generace.

 

pod záštitou primátorky hl. města Prahy Adriany Krnáčové

a ministra kultury ČR Mgr. Daniela Hermana

za spolupořadatelství hl. m. Prahy a MČ Praha 1

 

Clam-Gallasův palác

Husova 20 Praha 1

 

Doba konání výstavy:

16/02 – 26/03/2017

út-ne 10:00-20:00

 

Pořádá Nadace Hollar ve spolupráci se SČUG Hollar